Tematski broj časopisa Život umjetnosti posvećen fotografiji – poziv za prijavu članaka

Uredništvo poziva sve zainteresirane autore/ice na prijavu znanstvenih i stručnih radova za časopis Život umjetnosti (109-2021).

 

Uredništvo poziva sve zainteresirane autore/ice na prijavu znanstvenih i/ili stručnih radova za časopis Život umjetnosti (109-2021). Tematski broj časopisa posvećen je raznovrsnim vidovima fotografije, uz naglasak na značenje i znanje koje ovaj medij prenosi i potiče, te na kritičku revalorizaciju razvoja i uloge koju fotografija ostvaruje u društvu. U obzir dolaze prilozi koji na inovativan način interpretiraju fotografsku percepciju u svim područjima i razdobljima ljudskih djelatnosti, njezin društveni angažman i sposobnost iniciranja dijaloga s onim već postojećim, pronađenim i istraženim. Tematski broj časopisa dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Ekspozicija – Teme i aspekti hrvatske fotografije od 19. stoljeća do danas, uz financijsku podršku Hrvatske zaklade za znanost (IP-2019-04-1772). Urednice tematskog broja su Sandra Križić Roban i Ana Šverko.

Rok za predaju finalnih radova je 1. rujna 2021. godine. Naknadne prijave neće se razmatrati. Prihvaćaju se prilozi na hrvatskome ili engleskome jeziku. Upute za autore te više informacija o profilu i standardima časopisa potražite na mrežnim stranicama časopisa https://zivotumjetnosti.ipu.hr/onama/

 

Dodatna pitanja i informacije: zivot-umjetnosti@ipu.hr / skrizic@ipu.hr.