Otvorena izložba studentskih radova “Kronike jednog projekta”

U Maloj auli (prostor pored knjižnice) Filozofskog fakulteta u Zagrebu do 30. lipnja traje izložba “Kronike jednog projekta – predstavljanje projekta Pazi što jedeš“, postavljena povodom pete godine održavanja projekta PŠJ LAB. Na izložbi su predstavljeni studentski radovi nastali na temelju dosadašnjih terenskih istraživanja, dokumentiranja nematerijalne kulture i izrade etnografskih filmova, a mogu se pronaći i predmeti korišteni u dokumentiranju etnografske građe i one prikupljene na terenu.
Izložbu je priredila Vizualna sekcija Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije (KSEKA) u sastavu Rea Drvar, Marija Rojko, Anouk Taylor, Petra Ilić, Ines Bačan. U realizaciji izložbe surađivali su dr. sc. Tanja Kocković Zaborski, viša kustosica, Etnografski muzej, Zagreb; doc. dr. sc. Tihana Rubić, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, suradnica na projektu Ekspozicija; doc. dr. sc. Danijela Birt Katić, Odjel za etnologiju i antropologiju, Sveučilište u Zadru, te Matija Kralj, voditelj radionice snimanja i montaže kratkog filma.
Dr. sc. Tihana Rubić studente je dodatno motivirala da u svojim istraživanjima posegnu za fotografijom, nužnom kako bi se brojni vizualni podaci sačuvali za buduća istraživanja. Osim toga, za polaznike laboratorija priređeno je i predavanje “Fotografija i film u etnološkim istraživanjima”, u kojem je prikazan povijesni pregled korištenja novih medija za potrebe istraživanja. Kako se dio radionice sa studentima nije mogao održati zbog pandemije, istraživanje je usmjereno na svakodnevnicu polaznika, čije su navike na taj način postale dijelom građe koju će biti moguće dalje tumačiti.
Poster radionice i izložbe možete pogledati ovdje
O izložbi je objavljen i televizijski prilog